Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της Αναγέννησης προς ενημέρωση των φιλάθλων για τη θέση που διατύπωσε στην σύσκεψη με την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας και η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία του ΔΟΠΑΚ στο Δημοτικό Στάδιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η διοίκηση της Αναγέννησης εκπροσωπήθηκε σήμερα απο μέλη της στην σύσκεψη μέτρων ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΟΠΑΚ στο Δημοτικό Στάδιο και στην οποία συμμετείχαν ο αστυνομικός διευθυντής Καρδίτσας κ. Γιαννέλος, εκπρόσωποι της αστυνομίας και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ κ. Καραγιάννης.

Η ομάδα μας διατύπωσε τις θέσεις της που αφορούν τόσο στα μέτρα ασφαλείας για τους επερχόμενους αγώνες, με Εθνικό Γαζώρου και ΠΑΟΚ, αλλά και γενικότερα για τρόπο αστυνόμευσης στους εντός έδρας αγώνες και στις οργανωμένες μετακινήσεις των φιλάθλων:

Αναλυτικά οι θέσεις της διοίκησης όπως παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη:
  • Συμφωνεί με τις μετακινήσεις των φιλάθλων στα γήπεδα και δεν θεωρεί ότι απο μόνες τους αυτές είναι οι αιτίες για τη δημιουργία εστιών βίας. Στα πλαίσια αυτής της θέσης διατύπωσε και το αίτημα να επιτρέπεται η μετακίνηση φίλων της ομάδας σε εκτός έδρας αναμετρήσεις.
  • Αν και δεν δέχθηκε επίσημη ειδοποίηση απο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ δηλώνει την πρόθεσή της να παραχωρήσει χώρο και εισιτήρια σε φιλάθλους της εν λόγω ομάδας ενόψει του αγώνα Κυπέλλου της προσεχούς Τετάρτης.
  • Σέβεται απόλυτα το λειτούργημα που επιτελούν οι αστυνομικοί και τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω απο τις οποίες εργάζονται, αλλά εξέθεσε και τους προβληματισμούς της θεωρώντας υπερβολικές τις πρόσφατες απαγορεύσεις των εκδρομών σε Τούμπα και Τύρναβο. Επίσης διαφωνεί με την επικράτηση μιας λογικής “δαιμονοποίησης” του γηπέδου η οποία προκάλεσε ήδη την αποχή των οργανωμένων φιλάθλων απο τους αγώνες.
  • Στη φιλοσοφία της ομάδας μας είναι ποτισμένη η έννοια του αθλητικού ιδεώδους και κατα συνέπεια είναι μακριά απο λογικές ενθάρρυνσης της βίας. Οπου υπάρχουν τέτοιες εστίες πρέπει να αντιμετωπίζονται και μάλιστα με αυστηρό πλαίσιο. Μεμονωμένα όμως κι όχι με μια λογική “τσουβαλιάσματος”.
  • Στην Καρδίτσα δεν έχουμε ανάπτυξη φαινομένων που σχετίζονται με την οργανωμένη βία και παρατηρούνται σε άλλες πόλεις και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Με πνεύμα συνεργασίας, χωρίς υπερβολές μπορεί στο γήπεδο στους αγώνες της Αναγέννησης να καθιερωθεί μια απολυτα ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα που θα τη χαίρονται και θα την απολαμβάνουν αγωνιζόμενοι και φίλαθλοι.

Πιστεύουμε ότι όλες οι θέσεις μας θα επεξεργαθούν διεξοδικά απο τους καθ' υλην αρμόδιους και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να κυριαρχήσουν η σύμπνοια, η συνεργασία και η καλή διάθεση.

Η Αναγέννηση όπως παραδοσιακά το πράττει στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα κάνει ο,τι μπορεί για να καλλιεργεί το αθλητικό πνεύμα, τη συνύπαρξη των φιλάθλων στις εξέδρες αλλά και την ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στα γήπεδα.

Πιστεύουμε ότι με πνεύμα κατανόησης, συνεργασίας που ενθαρρύνονται απο τα χαρακτηριστικά μιας πόλης που έχει παράδοση στην ευπρέπεια και στον πολιτισμό, μπορούμε ν' απολαμβάνουμε όλοι μαζί τους αγώνες της ομάδας μας ως ένα μαζικό κοινωνικό γεγονός στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι φίλαθλοι.

Τέλος καλούμε όλο τον φίλαθλο κόσμο της Καρδιτσας να δώσει το παρών στον αγώνα της ομάδας μας με τον Εθνικό Γαζώρου την Κυριακή και να συμβάλλει με τον τρόπο του στην οργάνωση μιας ακόμη ωραίας ποδοσφαιρικής γιορτής.»

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ